"Eventyrer" release concert in Oslo, November 15

Get tickets HERE

OBS! Det er begrenset med plasser denne ene kvelden i Oslo, så her gjelder det å bestille billetter på forhånd.

I september slapp LASSEN albumet «Eventyrer» til stor glede for lyttere og kritikere. Et album Dagsavisen beskrev som «eventyrlig», Klassekampen fulgte opp med «deilig musikk» og Jazznytt med forlokkende: «Det føles kjempedigg å høre på. Nærmest vulgært og «ulovlig» – men svært, svært deilig». 

Nevnte vi listing på de store internasjonale Spotify-spillelistene og Det Beste-anbefalinger i både Natt&Dag og Universitas? Ikke all norsk jazz havner der!

Line up:
Harald Lassen – sax,vok // Bram De Looze – piano // Stian Andersen – bass // Tore Flatjord – trommer 
+ gjest Marte Eberson – synth.

Dørene åpner k 20.00. Konserten starter kl 21.00 
Inngang: 230,- / 180,- 

////////////////////////////////////////////////////////////

Jazzen med stor J er tilbake! Og saxofonist Harald Lassen(tidligere kjent fra Pixel, Bugge Wesseltoft NCOJ, No.4) henter hjelp hos sine beste venner på kontinentet når han nå legger verden for sine føtter med sitt nye band LASSEN. Vi snakker den belgiske stjernepianisten Bram De Looze og et norsk rytmekomp man knapt har hørt maken til siden 70-tallet. Tross kort fartstid sammen har bandet rukket å prege den internasjonale jazzscenen med konserter på Ronnie Scott’s i London, Moldejazz, Oslo Jazzfestival og toppkarakter i amerikanske Downbeat Magazine. I april representerte de Norge under JazzAhead i Tyskland. Deres rykende ferske album «Eventyrer» har allerede rukket å bli svært populært og fått strålende anmeldelser. Live er bandet en fargerik enhet proppfull av energi, pasjon og karakter som treffer publikum.

About upcoming album "Eventyrer" (norwegian only)

Journalist, musiker og jazzentusiast Filip Roshauw har skrevet en nydelig tekst om albumet “Eventyrer” som LASSEN slipper 14 september.

“Typisk”, tenkte jeg, når Harald Lassen (New) Quartet på et tidspunkt for ikke så altfor lenge siden kunngjorde at de fra nå av lød navnet LASSEN. I og for seg et egnet navn, et signal om at dette her er et band, fire likeverdige jazzeventyrere på utflukt sammen, understreket av det flotte, håndtegnede coveret av Helena Lund Ek. Men: på Rainbow Sessions, som er å regne som en naturlig forløper selv om bare Harald Lassen og pianistunikumet Bram De Looze er med videre, fant vi en låt som het “Okay, I’m Harald”, og det syntes jeg virkelig var nettopp okay. 

Viljen til å slippe det selvbiografiske tettere innpå en musikkform som lett kan unngå den slags er noe jeg opplever som underliggende i Haralds virke - og i hans mangfoldige synspunkter på hvor jazzen bør gå. Jazz av denne typen kan jo tross alt “kun handle om musikken” uten at noen setter noen spørsmål ved det. Det var vel til og med noen som stusset litt ved forrige korsvei, tro det den som kan - kunne han ikke unngått å bruke fødselsdatoen sin, navnet sitt, synet sitt på seksuelle stereotypier og så videre i denne musikken? Er det ikke nok med virkelighetslitteraturen, må vi virkelig få virkelighetsjazz også?  

Vi kan jo bare håpe. Det føles som et sunnhetstegn når denne musikken ikke stenger livet ute, det signaliserer et ønske om å lage plater som har en plass i livene til folk. Om det er plass til individet Harald her, er det også plass til meg, liksom. Og ikke bare når jeg er i den berømmelige lyttemodusen, men i all hverdagen - full som den er av uutgrunnelig ingenting. Alle strekkene hvor man bare henger med, før man liksom våkner til et stykke lengre ned i låta og livet og med ett spør seg, hvor var det jeg egentlig var nå? Slik føles jazzen også, den har jo liksom som oppgave å observere øyeblikket og hva som skjer med oss i dem - enten vi er oppmerksomme eller distré. I LASSEN snakker de om “adventures” - «Jeg får et kick av improvisasjon igjen, det er noe utrolig mektig med det. Og jeg tror improvisasjonen bare blir viktigere i fremtiden», skrev Harald for en stund. «Jeg tror bare det er det menneskelige ved det jeg liker så godt». Det kommer til syne på flere måter “Eventyrer”. 

 Den starter og slutter ute i skogen, med fuglesang. “Alt flyter” er en varsomt spilt melodi som på umerkelig vis drar seg til, flyter avgårde, og ender et helt annet sted - en ny melodi, fremført i harmoni på saksofon og vokal av Harald. Allerede her er viljen til å la seg rive med til stede - det er også ambisjonen om å føye til noen illustrasjoner i studio som kanskje er uvant innenfor uttrykket, men som preger denne plata. Ikke over alt - bare her og der. På “Ekstase” får vi utelukkende et stykke sabla bra jazz - etter et luskende innledende parti der trommeslager Tore Flatjord preger foreteelsene med perkusjon, bærer det opp og ned gjennom opptil flere bølgedaler der Harald og Bram ligger og bruser over Stian A. E. Andersens elastiske basspill og Flatjords tilbakelente eksplosivitet. Senere på plata finner vi “Lila Eule”, som spenner opp en lignende, vidløftig bue - på samme vis er et sterkt opptak, med små skavanker og åpenbare høydepunkter. Som sagt - menneskelig. “You Should have been there” tråkker med hakket mer forsiktige føtter gjennom landskapet. Bram leker seg med innmaten i flygelet over en spankulerende rytme. Et tommelpiano dukker opp. Også her blir man lurt med, fra et sted til det neste. På avslutningssporet “Det Er Dette Som Er Meninga”, drar vi igjen inn i skogen - etter et rolig og romantisk stykke musikk, som speiler “Alt Flyter”, dukker fuglesangen opp. De får ha det siste minuttet av spilletiden for seg selv - det er som om ingenting har skjedd - hvor var det egentlig vi var? 

 Imellom her finnes det også to andre spor som stikker seg ut - singelen “Min By”, hvor Harald synger, hvor det piper i orgler og bobler i perket. Om nytten av å ha med seg Marcus Forsgren (Lionheart Brothers, Broen, Jaga Jazzist m.fl.) på mix ikke var åpenbart allerede, kommer det til syne her. Det ligner en “popproduksjon”, men bevarer kvartettens kanter og ru flate. Det samme kan sies om nidvisen “Kulturrus”, der den spretter avgårde med steel drums og omkvedet “Aldri mer kulturhus”, signert Tore Flatjord, som selvsagt på ingen måte har spilt sin siste konsert i kulturhus, men som allikevel har sett seg dritt lei på blackbokser, korridorer og nøkkelkort, og ikke er redd for å si ifra om det. “Kulturrus” slutter abrupt, midt i en takt, med at et av bandmedlemmene fniser. Sånn ter “Eventyrer” seg - det er en plate laget av unge voksenpersoner som har skjønt at det fjollete og det dypt alvorlige ikke er hermetisk atskilt fra hverandre i et menneskeliv - tvert imot - og da trenger de slettes ikke være det i musikken heller. Slik sniker “Eventyrer” seg inn i lytterens liv og blir der, forhåpentligvis lenge. 

-Filip Roshauw

Wanna support and help me finance upcoming album?

It´s now possible to purchase and download my music online on the very fans and artist friendly website BandCamp. I´ve uploaded my prevoius album Harald Lassen - "Rainbow Session" and two singles from upcoming album LASSEN - "Eventyrer". 

Visit BandCamp HERE

The good thing with BandCamp is that 85% of what you pay goes directly to the artist - quite a different story from Spotify! It´s also possible to pay more than the minimum price if you feel for it. All revenues will cover the costs of the production of my new album "Eventyrer" that I´m very proud of. It will be released September 14th world wide. 

You can download your purchases or stream your music on the Bandcamp app. You can also send purchased music as a gift, view lyrics, and save individual songs or albums to a wish list. 

Thank you for buying my music! Check out discount!

Just wanna let you now that I'm so stoked everytime you order my music. It means a lot to me and wanna thank you all for your interest! 

Many of you have ordered my previous album Rainbow Session which I recorded with Belgian LABtrio after a tour in 2016. Im really proud of that album! It´s still discount on it on my web shop. Just follow the link below. Unfortunately i don´t have physical copies of all my previous records with band such as Pixel and Dr. Kay AHITS. But you´ll find it all on Spotify.

My next album with LASSEN will be launched September 14. Until then;

Visit my web store HERE

FullSizeRender+3.jpg